31.12.2012

Počátek silvestrovské holomajzny se datuje do roku 2006, a počali jí hráči ASH a Penquins, kteří alespoň posledním dnem v roce rozhýbali svá těla během vánočních svátků. Ale již o dva roky později byla málem zrušena, pokud by se jí nechopil Hrůša, který jí dal i současný název. Tento človíček jí letos zorganizoval již pošesté. Takže i dítě by vypočetlo, že letošní holomajzna se hraje již osmým ročníkem. Snad ty dva roky ještě vydržím, abych si mohl zahrát jubilejní desátý.

Ale už ke hře. Hned zkraje bych chtěl popsat nepochopitelné chování Denise, který nahodil na hřiště tři lopatky sole, a podal mi prázdnou nádobu, abych ji šel naplnit a abych šel házet sůl! Mě???!!! Trapné!

Hrálo se 3 x 20 minut hrubého času. Hráči byli rozděleni do týmu klasickým rozhozem hokejek, ten klučina se to již naučil, neb to konal minimálně potřetí (pokud to byl on), bližší v bodě e.

Když jsem si rozmýšlel, co vlastně o tom zápasu napsat, tak mě napadlo, že aktéry akce možno dělit vždy do tří skupin.

  1. dle pozic hráčů:
    1. obránci
    2. útočníci
    3. brankáři
    • letos naskočili do hry tři brankáři. Osobně jsem rád hlavně za Růžu, kterému děla garde jeho slečna, která ráda a dobře fotí, takže jsem jí dal (vlastně pouze půjčil) foťák a zajisté udělala spoustu skvělých fotek. Sic jsem je ještě neviděl, ale věřím jí. Dále chytal Fanda a Péťa.
    • brankáři byli dozajisté hráči, kteří vzali chytání silvestrovsky, a je to samozřejmě dobře. Alespoň padaly góly. Nevěřím, že by podobně laxním způsobem chytali v běžném zápase, ale odborník nejsem, třebas to bylo jejich absolutní maximum.
    • osobně sice nevím, ale pro některé hráče bylo děsně potřebné a důležité, aby si rozdělili posty, kde-kdo má hrát. Při této holomajzně? Takže jsem začal v útoku, abych pak bránil, poté pouze útočil a nakonec už to bylo jedno.
    • to takový Kilo začal jako ortodoxní obránce, aby útočil a střílel jeden gól za druhým. A to doslova, páč dal dva. Mimochodem, jeden dal z mé nahrávky, I když, on si ho vlastně dal sám Fanda, když si míček, směřující někam vedle, zastrčil hokejkou do branky ... ten má pecháčka.
  2. dle pozic lidí
    1. hráči
    2. diváci
    3. Zedral
    • lidí se sešlo tak akorát, ani nevím kolik, a vyjmenovávat je nebudu, možná, že mi pošle Hrůša seznam, ale moc tomu nevěřím.
    • představte si, Fík přišel pozdě, a to prý jen kvůli tomu, že musel makat v práci! Natahoval tam všem známé véenko, takže je vše jasné. Jediný Kilo přikyvoval, že je mu to jasné, ale to jistě dělal kvůli prckovi, sedícímu vedle.
    • diváků okoukávalo hodně. A to i navzdory tomu, že díky přeměně divačky na fotografku poklesl počet diváků o třetinu. Ostatní raději drbali, místo aby koukali na pohlednou hru.
    • již popáté za sebou rozhodoval hru šéf rozhodčích, samotný pan Zedral. No rozhodoval, to byla spíše taková kakofonie. Hlavně mi musel písknout domnělý ofsajd, když jsem byl těsně před tím, že bych běžel sám na brankáře, nasazoval nečekaný blafák a brutálně zavěsil ... ano ... a pak jsem se probudil. Alespoň nahazoval góly na časomíru a házel buly, což je jistě vhodné. A když jsem ho ve hře požádal, aby mi přihrál nedostižitelný míček, tak to byl línej a neochotnej, prostě se naň vysral.
  3. branková úspěšnost
    1. hráči, nedavší gól
    2. úspěšní kanonýři
    3. Žába
    • ano, někteří hráči gól nedali. Například Lucák, který zkoušel vše, nejen své tradiční střely, ale dokonce i nabídku ke kombinaci. Zhusta mu vyšly pouze asistence, minimálně jednu jsem viděl, tu jak přihrál zcela osamocenému spoluhráči, jež stál před prázdnou brankou! Lucák výborně! Jaký rozdíl oproti extraligovému Kauflandovi, který minimálně třikrát měl možnost mi přihrát, já bych zavěšoval do prázdné (pokud by mi přihrál přesně), namísto toho minimálně potřikrát vypálil brankářovi tu do bříška, tu do prsou, ... výsledek prostě nula nula nic!
    • nejvíce gólů asi dal Bímák, to je ten divoch, co hraje naplno a vrchol jeho silvestrovské "laxnosti" je usměv, kdy porazí dva soupeře, propádluje s míčkem přes dva další a dá gól. Mimochodem, i jemu jsem nahrál na gól, ale jistě, to je taková ta asistence, kdy mu hodím míček a on parádně zavěsí, procentuálně: on 98 %, já 2 % zásluhy na gólu (kurva, jsem nějaký skromný, budu muset na sobě zapracovat, abych se opět vrátil do bývalé formy, jindy bych to hodnotil 50 na 50 %)
    • třetí skupinu tohoto dělení tvoří pouze Žába, neb on jediný se mocně radoval po vstřelení gólu, asi ho k tomu motivoval jeho dres, který měl na sobě. Dal desátý gól a tak raději ani nepřišel do Sokolovny - snad odmění někoho jiného někde jinde.
  4. střídání
    1. pravidelně střídavší hráči
    2. nepravidelně střídavší hráči
    3. Denis
    • někteří hráči střídali častěji, než ostatní, tedy pravidelně, tak jak to má být
    • někteří sice o dost později, ale přeci
    • Denis dobrovolně nestřídal nikdy, a to ani tehdy, kdy mlel z posledního a na hřišti pouze stál a odpočíval. Nutno ocenit Kauflanda, který šel střídat, i když jistě mohl dál hrát, neb zaslechl mé hudrání na střídačce. Takové to: "Denis, pojď střídat" znamenalo pouze to, že dotyčný absolutně nereagoval a hrál dál. Jen tak na okraj, poprvé jsem se dostal na hřiště po třech minutách (zjištěno dle informací EXIF) hry! Denis je horší, než Michal s Bugym dohromady.
  5. rozdělení hráčů
    1. oni v modrém
    2. my v červeném
    3. Fík
    • proti mně v modrém hrál Hrůša, Lucák, a další
    • se mnou hrál Bímák, Kilo, Bob, a další
    • zpočátku málem nehrál, poté měl hrát proti nám, pak s námi, poté zase proti nám a nakonec ho posílali úplně pryč
  6. placení hráčů
    1. hráči, kteří zaplatili
    2. hráči, kteří nezaplatili
    3. Žába
    • 40,- korun tvrdé české měny je maličkost, a každý ji jistě zaplatil velmi snadno. Navíc, po masírce Hrůši, který to připomínal v SMS
    • nevím, zda se našel někdo, kdo nezaplatil, snad ne, ale pokud ano, tak pouze na základě rozrušenosti, zapomnětlivosti či snad začínající sklerózy. Avšak, dá se toto pochopit
    • z nejmenovaného zdroje mám informaci, že pouze jediný hráč se snažil vědomě placení vyhnout. Na druhou stranu, za ten odpískaný ofsajd bych nejraději rozhodčímu také nezaplatil. Pro ukrytí identifikace nebudu dotyčného hráče jmenovat.

Nejvíce se mi líbil ten človíček, co sebou seknul u mantinelu úhlopříčně k tabuli, hokejka mu při pádu vysoko vylétla a málem ho napálila do hlavy.

Naopak se mi moc nelíbil vstup dětí, aby si zahráli také. Jednak je to moc nebezpečné pro tak malé človíčky (čekal jsem, kdo první je napálí míčkem, či jinak sejme) a druhak tím hra vlastně skončila, takže asi ani nemá cenu zveřejňovat nějaké výsledky.


A pro ty, kteří si chtějí připomenout minulé ročníky, tak zde dávám odkazy, příjemné čtení a vzpomínání:
31.12.12 Silvestr, a tedy neodmyslitelně hokejbalová holomajzna. Trocha historie. Silvestrovská holomajzna za...
31.12.11 Silvestrovská holomajzna začala de-facto (i de-jure) v poslední den léta páně 2008, ta nahradila dva...
31.12.10 Je sice zvláštní, že letos, tak jako loni, vyšel Silvestr opět na 31.prosince, každopádně je to nekl...
31.12.09 HrůšoLand opět zorganizoval akcičku, která má úspěch a nutno samotnému Hrůšovi poděkovat. Tento člov...
31.12.08 Poslední den roku zorganizoval Hrůša - za což mu patří velký dík (to je naposled, co ho chválím!) - ...
30.12.07 Tradiční utkání dvou nejlepších týmů! Vlastík znectil dres ASH (a bolestí zblblej Jirka mu ještě pod...
31.12.06 V silvestrovském utkání hokejbalových klubů ASH a Penquins panovala pohoda i když rivalita občas pro...