Silvestrovská holomajzna 2008

Poslední den roku zorganizoval Hrůša - za což mu patří velký dík (to je naposled, co ho chválím!) - hokejbalovou plácanou pod názvem "Silvestrovská holomajzna 2008", která byla opravdu vyvedenou sportovní tečkou za celým rokem. Pohodový zápas, kde nebylo důležité, kdo zvítězil (byl to mimochodem tým, kde jsem byl já!), důležitá byla zábava a trošku toho pohybu. Technickou stránku zajistil, a trošku toho zápasového lesku dodal, jednak rozhodčí Robert, kterého netřeba chválit, to je prostě kvalita sama a Tomáš na časomíře, kde statečně mrznul.

Počasí bylo celkem nepříjemné, nějakých -7 st.C bylo opravdu moc málo a ani ne tak na hráče, ale na míčky, které zmrzly ve velice tvrdou kouli. Nebýt jejich rozehřívání v teplé vodě, tak by asi spousta hráčů strávila silvestra v nemocnici s nepříjemnými následky po napálení míčku kamkoliv. Viz. např. naprosto tvrdá a nekompromisní rána od Míry (jako ode mě), která napálila Čumu do stehna, který stál asi tři metry vedle branky! Já za to nemůžu, že sem se netrefil, naopak, může si za to sám, neboť má bránit před brankou a tam by byl v pohodě!

Vlastně jsem nezmínil samotný začátek, kde hráči - v zájmu objektivnosti rozdělení - naházeli své hokejky do středového kruhu a mladej Čuma byl vyslán, aby je rozházel na dvě družstva. Jistě tento systém znáte ze svých dětských let, bohužel, tento mlaďas nebyl s to drahnou chvíli pochopit, cože se po něm chce! Jak někdo podotkl, tato věc v počítačových hrách prostě neexistuje! Po dlouhých minutách vše pochopil a konečně se mohlo zažít hrát. Jedno družstvo (to vítězné) si natáhlo dresy Dubí (nic-moc), zatímco druhý tým měl takovou dresovou všehochuť. Je pravda, že rozdělení sice bylo spravedlivé, ale převaha jednoho týmu byla značná a tak byl povolán Tonda, který "zvýšil" úroveň svého týmu na nižší úroveň druhého týmu! Ještě nutno podotknout, že se našli jedinci, kteří se snažili vnést do hry nějaký herní řád dokonce i ve způsobu střídání a obsazení postů! V této holomajzně? No totok!

Uznání patří všem hráčům, kteří se dostavili na tento zápas. A kdože to byl? Za vítězný tým (v dresech Dubí) zahráli výborně: Anděl v brance, Míra, Prcek, Fík, Kilo, Hory, Jany, Tonda (až od druhé třetiny), Niklík, Čuma ml. V poraženém týmu zmateně pobíhal: Růža v brance, Čuma, Gabo, Lucák, Kožich, Hrůša, Karel, Dáša, Císi, Gabo ml. Ještě jedna věc, pokud jsem někomu zmrvil přezdívku, tak se omlouvám, ale diktoval mi je Hrůša a pokud bude nějaký problém, tak si to vyřiďte s ním. Pokud se tak stane, tak mi pošlete fotku, jak to s Hrůšou dopadlo, bylo by jistě zajímavé vidět tohoto člověka v nějaké zajímavé a vtipné pozici!

Naopak hrubě zklamali další hráči. Např. Žába vůbec nepřišel a to i přesto, že odeslal SMSku ve znění: "Jasně, že jdu". Kamil se také neobjevil, jeho SMSka byla již opatrnější: "Ještě 100% nevím, jsem po noční…". Hrubě zklamal Péťa z ASH, který ani neodpověděl na zvací SMSku!

Nenapsal jsem základní věc a to tu, jak zápas vůbec dopadl! Ne, že by to bylo důležité, ale protože jsem byl v týmu, který vyhrál, tak to nabylo daleko větší důležitosti, než kdybych byl v týmu poražených (jsem zvědav, zda se bude Hrůša vytahovat na svých stránkách výsledkem). Takže, hráči v dresech Dubí vyhráli jasným výsledkem

7 : 4 (2:2 1:0 4:2).

Pár perliček k zápasu:

  • Karel přišel v naprosto exkluzivní čepici, kterou však plno hráčů zpočátku za čepici ani nepovažovalo! Ale byla fakt hustá!
  • první gól padl po strašlivé ráně od Míry (jako ode mě!), kterou Lucák s obrovskými problémy sklepl mimo branku, míček se však odrazil k Prckovi, který měl snadnou práci dát gól
  • Niklík měl výjimečnou hokejku, která měla čepel vysokou zhruba tak 2 cm, hra dle toho vypadala. V 1.třetině ani jednou nevystřídal, neboť stále mohl!!! Pak už to pochopil, ale co mu po celý zápas dělalo velké problémy, tak ofsajdy! nebyly několikamilimetrové či snad několikacentimetrové, ale několikametrové! Vtipné!
  • Karel nastřelil tyčku, ale takovou ranou, že konstrukce zvoní ještě nyní!
  • Hrůša dal gól jen proto, že se Prcek popletl a myslel si, že hrají spolu, tak mu nezabránil ve střelení trapného a uplácaného gólu!
  • Prcek dal 3 góly, Fík a ml.Čuma po jednom a Jany 2 góly. Ve druhém týmu střelil dva góly Kožich, po jednom Hrůša a ml.Gabo.
  • Růža po převléknutí pozdravil při odchodu Prcka "Nashledanou", zatímco nám ostatním řekl klasické "Ahoj", čímž dal Prckovi jasně najevo, kdo vypadá jako nejstarší a dalo by se říct, že i jako dědek! Gratuluji! :-D I když…co mohl taky jiného čekat, když měl Prcek na sobě historický dres s tak podivným číslem!

    Takže závěr: výborný výsledek, dobré kombinační akce, sem-tam dobrý brankářský zákrok, pohoda, prostě dobrá celková akce! Ještě na závěr taková spíše řečnická otázky. Pánové, kam jste se ztratili po zápase? Cožpak nevíte, že diskuse po zápase je takovou perlou na závěr?

    Předzápasové přípravy

    Hra samotná

    V Sokolovně

    Více o zápase - a tentokrát z jiného pohledu - na stránkách SK Dubí, tedy ZDE.