Je sice zvláštní, že letos, tak jako loni, vyšel Silvestr opět na 31.prosince, každopádně je to neklamné znamení blížícího se utkání "Silvestrovské holomajzny". Pro špatné klimatické podmínky, tedy pro led a sníh na hřišti v Proboštově, se utkání výjimečně odehrálo v všesportovní hale v dalekém městě zvaném Most.





Až na Máliše a Jirku Svítila všichni dostáli svému slibu účasti v tomto utkání hraném v cizím prostředí. Jak jsme postupovali? Především jsme se rozhodli cestovat do Mostu po vlastní ose. To mělo své výhody. Hrůša však tvrdil, že to mělo i nevýhody. To je věc názoru, já si myslím, že výhody převažovaly. Rozdělili jsme se do několika skupin. První skupinu, pro jednoduchost ji budeme nazývat skupinou A, jsem vedl já a jejími dalšími členy byli kolegové Šulík, Robert a Zedral. Druhá skupina, pod vedením Hrůši, nazývejme ji opět pro zjednodušení skupinou B, tím nechci říct, že by byla nějak podřadnější, je to čistě rozlišovací označení. Hrůša sice vznesl dotaz, že když je to čistě rozlišovací označení, tak proč oni jsou béčko. Jeho požadavek pro opravu jsem sice chápal, ale zcela ho odmítl. Prostě ve skupině B jel Hrůša, Kukrál, Růža, Dáša a Lucák. Skupinu C tvořila dvojice Bidlo a Venca Klíma. Do skupiny D se dokázal namačkat Tyfus, Vrába, Maník a Štásek. Naopak skupina E jela v pohodlí tří hráčů a to byl Žigo, Hory a Skléňa. Tvrdé to měla skupina F, která se tísnila v pětici a to byl Denis, Jandejs, Kilo, Jany ml. a Doktor. Poslední skupinu, tedy G, tvořila dvojice Jonáš a Karel. Mimo skupiny se ocitl David Bím, kterého prý nikdo nechtěl vzít a tak se musel dostavit vlastním autem.

Z Teplic jsme vyjeli 31.prosince v 9:20 hod. ráno. Povětrnostní podmínky byly velice příznivé, okluzní fronta, teplá fronta, výška, tlak, teplota, rosný bod - lepší počasí jsme si nemohli přát. Teplota na teploměru, jenž byl umístěn na stěně haly bylo nepříjemných -11 st.C, ale po delším úsilí, kdy hráči zahřívali lihový obsah teploměru dlaněmi, se podařilo dostat rysku na -4 st.C, což se již dalo vydržet.

Po přivítání, úvodním pokecu, nepříjemnému vybírání peněz, převléknutí a předherním cigárkem, se uskutečnil tradiční rozhoz hokejek, letos zkalený nefér akcí jednoho z hráčů, jenž si sám hodil hokejku na stranu, kde chtěl hrát, což zcela devalvuje tuto akci! Je to dobře vidět na videu z této akce!

Naštěstí se Hrůša nespolehl na hráče a na jejich schopnost vzít si oblečení dané barvy (neblahé zkušenosti máme z jiných akcí, např. z vánočního fotbálku) a zajistil i dresy. Jedna strana hrála ve žlutých dresech koupených v roce 2008 za 17200,- Kč. Druhá strana hrála v bílých dresech koupených v roce 2009 za 21400,- Kč.

Tato akce je pro zábavu a výsledek absolutně není důležitý. Je však zajímavé, že ve všech ročnících pokaždé prohrál tým pod vedením Petra Jonáše. Proto si hráči typu Hrůši nebo Bidla záměrně vybrali tohoto brankáře, neboť očekávali, že se to tentokrát zlomí. Spletli se chlapci, neboť RŮŽA MANČAFT opět vyhrál a dokonce druhému týmu nadělil desítku. Výhra 10:8 byla spravedlivá. Po zápase sice někteří z "Jonašík týmu" vinili Davida z přílišné horlivosti a úporné snaze dát gól, ale byl "vyvážen" protihráčem Hrůšou, který vstřelil stejný počet gólů...a to ještě spoustu tutovek zahodil (viz netrefení prázdné branky)! Avšak hlavně se hrálo pro zábavu, takže se mohla stát i vcelku nevídaná věc, že i já nasadil soupeři úspěšnou kličku a přesnou nahrávkou vyzval spoluhráče ke vstřelení snadného gólu! Nebo že Šulík vyslal tak mocnou střelu, že se míček po několika dlouhých sekundách konečně dovalil do branky...a to prosím pěkně střílel z cca pěti metrů od branky.

Organizátora této zajímavé akce jsem vyzval k nějakým perličkám o hře a on je dodal. Takže si uvědomte, že nejtěžší hráč akce byl Šulík se svými 125 kg (čemuž se snad ani nedá věřit). Nejvyšším hráčem byl Bidlo, který měří 203 cm, což je o 33 cm více, než měřím já. Nejbrýlatějším hráčem je Hrůša, který kouká na svět s vadou pěti dioptrií, což určité věci vysvětluje. Dodanou informaci o Lucákovi jsem se rozhodl nezveřejňovat. Po zápase prý Bidlo zaplatil frťany, moc jsem nechápal závažnost této informace, neboť dle mě je to vcelku běžná záležitost, Hrůša mi však vysvětlil, že se tak stalo poprvé za celou dobu, co Bidla zná! Takže gratulace platí do Dubí. David Bím chodí 2x týdně do solárka a Venca Klíma (jenž měl v době zápasu v krvi 3 promile alkoholu) přeje ostatním "Hepy ňjů jork". Tak tolik perličky o silvestrovské holomajzně.

Hráči nastoupil v těchto sestavách (v závorce je počet gólů):
JONÁŠÍK TEAM: Jonáš - Venca Klíma, Bidlo (1), Robert (1), Tyfus, Jandejs - Kukrál (2), Hrůša (3), Skléňa, Maník, Denis, Žigo (1)
RŮŽA MANČAFT: Růža - Kilo (2), Vrába, Míra, Šulík (1) - Bímák (3), Hory (2), Lucák (1), Jany ml., Dáša (1), Karel, Doktor

Nepříjemnou akcí bylo sprchování, ne že by někomu padalo mýdlo, či podobné zajímavé věci, ale vodovodní rozvod trpěl nedostatkem tlaku a tak - po puštění všech sprch - tekla voda proudem podobajícím se tryskající moči dospělého muže. Sprchovat se a být k tomu nalepen na zdi, tak to tedy není nic příjemného. Mnooo....možná jak pro koho. Po oblečení již následovalo nezbytné cigárko, prostudování cedule o tom, kde se může, či nemůže, střílet s míčkem a následovalo rozloučení a odjezd domů.

Hra se hrála na 2x40 minut pod taktovkou rozhodčího Zedrala, který musel udělit i tresty. Ke konci už dělal vše možné, či nemožné, pro to, aby bylo skóre vyrovnané. Neváhal proto např. odpískat můj ofsajd, který jsem si uhlídal. Prostě nebyl. Ne a ne a ne! Je jen škoda, že nepokračovala zajímavá akce, při závěrečné power-play, kdy hrálo ne šest, ale dokonce sedm spoluhráčů, kdy začali na hřiště naskakovat další hráči ze střídačky, takže se klidně mohlo stát, že by na hřišti byli dva brankáři a nějakých 22 hráčů!

Co závěrem? Byla to výborná akce, dobře zorganizovaná Hrůšou, a již se těším na příští ročník této holomajzny, hrané na Silvestra. Mimochodem, vychází silvestr v novém roce také opět na 31.prosince?

fotky ze zápasu ZDE
klípek ze zápasu ZDE...nebo zde v prohlížeči